topbanner
   

   

spacer
Hvad er Klub Tanken?

 


KLUB TANKEN 

Klub Tanken er for unge, der gerne vil være sammen med andre unge og har lyst til at have et ungdomsliv med masser af oplevelser og aktiviteter.
De, der kommer i Tanken, har deres egne individuelle grunde og behov. For de fleste handler det dog om at møde forståelse for deres situation, have nogen at dele oplevelser og interesser med og at have et sted, hvor man altid er velkommen og kan komme, uanset hvordan man har det.

AKTIVT SOCIALT SAMVÆR

Der er stor forskel på, hvordan man har det, når man kommer i Klub Tanken, og derfor kan det også være forskelligt fra den ene til den anden, hvad aktivt socialt samvær vil sige.
For nogle består det aktive sociale samvær først og fremmest i overhovedet at komme i klubben, få en kop kaffe og måske snakke lidt med andre medlemmer. Det kan i sig selv være en stor præstation, og det er der plads til. Det at hyggesnakke i sofaen over en kop kaffe er også en af aktiviteterne i Klub Tanken.
Når vi taler om at dyrke aktivt socialt samvær handler det også om at være sammen, mens vi laver noget, f.eks. når vi laver mad, går i biffen, dyrker motion, maler vores lokaler, tager på besøg hos en af de unge etc. Det handler om at gøre noget og opleve noget sammen. På den måde lærer vi hinanden at kende på en lidt mindre højtidelig måde, får fortalt en masse historier, får grinet sammen – og vi får skabt en fælles historie.

LOKALER

Klub Tanken har sine egne lokaler, hvor vi som udgangspunkt mødes. Vi bestemmer selv, hvad der skal være i lokalerne, og hvad de skal bruges til.
Foruden klublokalerne har vi adgang til en ødegård i Sverige. Den bruger vi hyppigt til kortere ferieture for mindre grupper, f.eks. pigegruppen eller en drengegruppe, der vil på fisketur. Ødegården i Sverige bruges også til intensive ture for mentorer og en enkelt ung. Det kunne eksempelvis være i den intensive introduktionsfase, hvor den unge og dennes mentor skal lære hinanden at kende.

Klub Tanken er en ungdomsklub, hvor det handler om at have og skabe et ungdomsliv sammen med andre unge. Derfor tager vi ud, hvor der er andre unge, og vi laver aktiviteter som man gør, når man er ung.
Nogle af de unge i klubben synes det er svært og utrygt at være ude blandt andre, så når vi er væk fra vores egne lokaler er det for dem også en mulighed for at udfordre deres sociale fobier.
Vi bruger byen, landet, stranden og vi besøger hinanden. Vi tager på ferierejser både til forskellige steder i Danmark og udlandet. Der ligger både en udfordring i at være sammen socialt og i at være væk hjemmefra over flere dage. Vigtigst af alt giver disse ture og rejser mulighed for at gøre og opleve ting som unge gør, og som mange af de unge i Klub Tanken ellers ikke ville have råd eller overskud til at gøre på egen hånd.

AKTIVITETER

Medlemmerne af Klub Tanken mødes fast tre gange om ugen til forskellige aktiviteter i og uden for klubbens lokaler. De enkelte aktiviteter planlægges en gang månedligt og skrives ind i en kalender, som de unge modtager hver måned. På den måde afspejler de konkrete aktiviteter de medlemmer, der aktuelt er aktive i klubben og deres interesser. Aktiviteterne kan f.eks. være cafébesøg, koncerter, strandture, fællesspisning, jule- og påskefrokost, rollespil, biografture, sport og motion.

Klub Tankens program afspejler de unges behov for et ungdomsliv, der indeholder aktiviteter og oplevelser, man har som ung. Derfor foregår mange aktiviteter uden for klubbens lokaler, da vi vil ud og være dér, hvor man er ung. Vi benytter os af samfundets almene tilbud, for så vidt muligt at tilstræbe et så almindeligt ungdomsliv og ungdomsmiljø som muligt.

Nogle gange vælger vi at dele os op i grupper, det gør vi for at tage højde for en gruppe medlemmers særlige behov. Et eksempel herpå er Klub Tankens pigeklub.
I pigeklubben samles pigerne om aktiviteter, der primært har pigernes interesse, og som indimellem kan være svære at få plads til i aktivitetskalenderen. Pigeklubben skaber samtidig et rum, hvor pigerne føler sig trygge ved at tale om personlige problemstillinger, og hvor snakken kan handle om udfordringerne ved at være ung og pige.


 
  spacer
 


spacer